fredag 28. august 2015

Next Year in Lerwick - i år!

I fjor høst bestemte vi oss - Heidi og jeg - for at 2015 var året vi skulle reise til Shetland under Shetland Wool Week. Flybilletter og reiserute er i boks for lenge siden, det samme med programmet for selve "ulluka". I dag er det akkurat en måned til vi reiser! Gleder meg!

Lenge har jeg hatt planer om å strikke Tori Seierstads genser "Next Year in Lerwick" og nå var jo virkelig anledningen her!
Det er mange som har strikket den, i utallige fargekombinasjoner, og jeg har vært heldig å se noen av de "live". Det er en skikkelig flott genser!

Fortuna har stort utvalg av farger i Ask fra Hillesvåg, og det er mitt favorittgarn. Tidlig i planleggingen av genseren ble den til jakke - det er mer praktisk for meg - og jeg så en flott jakke i gul/oransje/rød på Ravelry. Jeg vil ha en litt mørkere jakke, og valgte en melert brun i bunn, og 10 kontrastfarger.

Nå kom jeg ikke i gang med strikkinga så kjapt, her er det mange prosjekter underveis hele tiden, men startet så smått i slutten av juli. Starten var ikke egnet hverken til strikkekafe-strikketøy eller foran tv'en. Fordi jeg ville gjøre den om til jakke, ble det litt mye telling til å starte med. I oppskriften starter beskrivelsen bak på ene skulderen, mens jeg vil ha starten midt foran i klippemaskene. Heldigvis kom jeg ganske raskt inn i det...

Jakken strikkes fra halsen og ned, og har raglanøkning. Dette er en måte å strikke på som passer meg veldig godt. Jeg har prøvd jakken på og sett at ermegapet blir stort nok, og at den passer ellers også. Smart!

Det er så artig å strikke denne! Takk til Tori for et veldig godt skrevet mønster og diagram! Det er så mye som foregår hele tiden, og jeg må følge med, likevel vokser jakken mønsterbord, for mønsterbord. Spørsmålet er stadig: hvordan blir neste bord og fargesammensetning? Gleder meg til å bruke denne!

Nå spørs det om jeg får den ferdig i løpet av den neste måneden... Det hadde vært veldig artig, men det sitter langt inne. Jeg er ingen kjapp strikker - og jeg har ikke alt for mye strikketid - men jeg skal prøve! Nå var det sagt - en utfordring til meg selv!!!

4 kommentarer:

 1. Denne blir nok fin. Gleder meg til å se den og gleder meg stort til Shetland.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Heidi! Nedtelling til avreise 😃

   Slett
 2. Den blir kjempefin, Marit! Om den blir ferdig til ulluka på Shetland eller ikke :-) Det blir sikkert en fantastisk tur uansett - kos deg!

  SvarSlett
 3. Takk Tori! Flott skrevet mønster og diagram gjør det artig å strikke!

  Gleder meg veldig til Shetlandstur!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer eller en liten hilsen!