mandag 11. juli 2016

Spinnetid!

Tour de France og Tour de Fleece hører sammen for noen av oss, ikke så mange, jeg vet, men nå spinne rokkehjulene nesten like fort som sykkelhjulene i Frankrike ;)

Tour de France og sykkel er noe av det jeg liker å se på TV nå på sommeren. Hvis det er fint vær kan jeg nøye meg med oppdateringer på mobil - spennende og følge med de norske syklistene, faktisk 4 stykker i år!, og hvordan de plasserer seg. Følge de ulike lagene og enkelte syklister - hvem vinner etapper og hvem som går for poengene. 

Tour de Fleece er spinneverdens spinning av hjul samtidig. Vi melder oss på lag, noen går for klatring, altså de store utfordringene, noen av oss holder oss i peletongen, og noen går for lengste distanse.
Jeg går for å spinne litt hver dag og klare spinne opp en større mengde av samme ulla - peletongen, litt utfordring på håndteinen - klatring.

Starten gikk på lørdag og jeg har spunnet litt hver dag. Noen dager bare15 minutter, men de blir noen meter det også. Jeg har kjedetvunnet 2 spoler med ull/silke-blanding som nå er ferdig strømpegarn. 

2 hesper - 213 meter i hver. ( OK, 212,80 meter i den siste )

Jeg har i lang tid beundret de som spinner på tyrkisk håndtein og hvordan de har snurret på tråden og laget lekre nøster. Jeg har ikke fikset dette, men utfordringen min i år var å finne ut hvordan. Jeg har studert bilder på Instagram og nå kan jeg flere forskjellige måter!

Dette er mitt første:
Lag på lag.
Ferdig!
Oversiden - har tatt ut pinnene og det hoder seg på plass :)
Undersiden.

Nå prøver jeg en annen måte å snurre garnet på - spent på hvordan det blir. 

I dag er det hviledag for syklistene, og hviledag for spinnerne.... Jeg har virkelig jukset og spunnet mye i dag! Samspinning med Ellen, Marianne og Anne Grethe - hviledagen kommer for meg i morgen. Jobb hele uka - 3 hele uker igjen til ferien starter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad for kommentarer eller en liten hilsen!