søndag 14. september 2014

Strikkehelg på Ljosheim i Hegra

Dette har vært en helg i strikkingen og inspirasjonens tegn. Så artig og trivelig!

Lørdag morgen startet vi. Nummer en, innehaver av garnbutikken Fortuna, og nummer to og tre som hjelpemannskap. Hjelpemannskapet er da meg, mor, og min mor - tre generasjoner strikkedamer på tur. Ikke uvanlig det, altså.

Fortuna har deltatt på treffet med garn, pinner og oppskrifter. Men det har også vært tid til å treffe gamle og nye venner og bekjente, strikking og strikkeprat.

I Hegra ble vi, og alle andre, godt tatt vare på av Mary Ann og Anita, og Anitas mamma - for et vertskap! De har sikkert hatt flere hjelpere også, det håper jeg i hvert fall. Vi er blitt servert flotte lunsjer og middag, kaffe og hjemmebakte nydelige kaker, frukt og sjokolade - alt en kunne ønske seg. I tillegg ble det ryddet og stelt rundt oss på alle gode måter. Stor takk til damene!

Et flott program hadde de også. Alle utstillerne presenterte seg, og vi fikk møte duoen Arne og Carlos fra Valdres.
Smakebit fra treffet i Stjørdalens blad.Deler av Fortunas stand på søndag. Til høyre på bildet er Therese Kvams vevstue.
Strikking pågår!
To veldig trivelige damer - designerne Ingvill Freland og Marion Rindsem. Begge er Nord-Trøndere og begge er unge - lover godt!
Ingvild Freland - "Strikkekista" på Ravelry og facebook - har i tillegg til å hatt mønster i en samlebok, gitt ut en egen designbok, "Eventyrstrikk". Kjempeartig å se ideene og alle designene hun har laget - i tillegg til å sporenstreks inn på Ravelry å kjøpe mønsteret til den fargerike barnegenseren "Regnbuen" var jeg så heldig å vinne et valgfritt mønster. Valget falt på enda en barnegenser, "Spenning".

"Marion R" er luedesigner og du finner henne også på Ravelry og facebook. Hun designer, strikker og  selger både ferdigstrikkede luer, garn og mønsterpakker og enkeltmønster - mye å velge i. Jeg har bestilt en garn og mønsterpakke på lua "Lotusluen". Inspirert av Cathrineholms design på kjeler og kjøkkenutstyr. Googlet bilder.
Jeg måtte selvsagt bestille i orange og hvitt - orange er min farge i høst.

Lattermild presentasjon fra Arne og Carlos - knitting takes balls.


Selvsagt måtte jeg kjøpe boka "Strikk fra Setesdal" - den er så fin og inspirerende, og spesielt nå når vi vet hva som er bakgrunnshistorien til ulike mønster, og valg de har tatt. Hva jeg skal stikke fra boka? Nei, det er ikke lett å velge - nå skal jeg bare kose meg å se på bildene!


Hurra! Jeg vant fruktkorga!


Om jeg har strikket på strikketreffet? Tja, det ble ikke my i hvert fall. Hadde med to pågående prosjekter og de er fortsatt pågående. Fikk strikket en del omganger på jakken til meg selv -"Loppa" av Ann Myrhe, men først strikket jeg del 1 og 2 på Torirot`s Vottemysterium 2014 (facebook) eller Torirot mystery mittens september 2014 (Ravelry - gruppa "I make mittens")

 
Jeg strikker i Ask fra Hifa og pinner 3mm. Melert brun og melert mintgrønn - blir ikke så stor kontrast, men jeg liker det. Skulle bare mangle siden fargene kom til meg i en drøm :)
 
 
3 kommentarer:

  1. Åh, det ser ut som om dere har hatt en kjempeflott helg med strikking og skravling! Håper du får ei fin uke :)

    SvarSlett
  2. Takk, Marianne! Fantastisk flott strikkehelg ble det - du og Anne Grethe var savnet! Mange nye strikketøy planlegges, men resten av september er viet ferdiggjøring :) Rart?

    SvarSlett
  3. Så heldig du var som var der. Ser ut som du hadde en flott helg :)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer eller en liten hilsen!