onsdag 1. april 2015

Kroatia, igjen

Det er ingen hemmelighet at vi i vår familie liker Kroatia, og ofte havner vi i den lille kystbyen Trogir ved Split. Så også i år - jeg er på påsketur i Trogir :)

Det er så mye å si om Kroatia, kroatene, naturen, maten, turområdene, badestrendene, frukten, ja, om alt, men dere skjønner vel at jeg liker det nå. Her er hyggelige mennesker, flott og annerledes natur, god mat og drikke, turområder i alle retninger - det er virkelig lagt til rette for turer langs kysten. Vi går 8 -10 - 12 kilometer hver dag - rene treningsleiren skulle en tro, men det er så fint her!

Mandag tok vi drosje til nasjonalparken Krka. Det er ca. 6 mil nord for Trogir og litt inn i landet. Krka nasjonalpark er et stort område som rommer både fosser og stille vann, borger, et fransiskanerkloster, gammelt vannverk og møller og mye mer. Vi så ikke halvparten, men likevel ble det en innholdsrik og flott dag! For å se borgene og klosteret må en lengre båttur til, og vi hadde nok med alt det andre som var der.
Tilrettelagt med fine gangstier og bruer over alt. 2 km med gangbroer over vannet.

Fint å gå å lytte til fuglesangen og se på vannet som strømmer forbi.

En av de store fossene.

Foran Skradinski Buk.

Selv om det er tidlig på våren er det grønt og frodig.
 
Akkurat her skulle jeg gjerne bodd en ukes tid :)

Uteservering over fossebrusen - trivelig!
På tur tilbake til Trogir ble det middagsstopp i Boraja. Helgrillet lam anbefales! Lammet ble servert kun med grønn salat, rå vårløk og brød. Annerledes, men veldig godt!
Oversiktsbilde over Trogir.1 kommentar:

Jeg blir veldig glad for kommentarer eller en liten hilsen!