søndag 9. oktober 2016

Jeg kan reise til Fanø, når som helst!

Fanø Internationale Strikkefestival 16. - 18. september 2016 var et kjempehøydepunkt i år! Sommeren 2016 har vært sommeren med mest reising, og opplevelsene har stått nærmest i kø. Dette ble årets andre festival, den første var Midt-Norsk Strikkefestival på Orkanger,og neste måned står Oslo Strikkefestival på kalenderen.

Heidi, som har blogget om strikkefestivalen på Fanø her, er fast reisefølge. Vi har det så artig på tur sammen, og det er nesten ikke noe strikkerelatert vi ikke har diskutert. 


Christel Seyfarth er designer, butikkeier, foredragsholder og festivalarrangør, og for en arrangør! Hun var den som tok i mot festivalfolket etter hvert som de kom. ønsket velkommen, ordnet med billetter til de ulike foredrag og workshops, var vertinne under hele festivalen - hun var alltid i storteltet når det var åpent!, vertinne om kvelden ved middag og underholdning - alltid like smilende og oppmerksom. Hun husket Heidi fra deres møte på Orkanger i august - egentlig ikke så merkelig da - jeg hadde også kjent igjen Heidi blant alle de 7000 som var der :)
Siste gangen vi snakket med fru Seyfarth var ved utsjekk fra Fanø Vadehavsenter - under frokosten vasket hun kopper på kjøkkenet, og i det vi gikk så vi henne når hun vasket ut rom - hun gjorde alle jobber, sammen med mann, ansatte og frivillige!

Hele øya Fanø på vestkysten av Danmark var pyntet og sto i strikkefestivalens tegn. Det gikk busser mellom de forskjellige stedene, men mange brukte sykkel - Fanø er paddeflatt!
I kø for å få våre billetter.

Inne!!! Lørdag formiddag var det så fullt i teltet at det ikke gikk ann å bevege seg der. da tok vi bussen over til Sønderho og fikk med oss fler ebutikker og stands, museum, fantastisk busstur på starnda med mer!

Massevis av garn, pinner, oppskrifter og mer garn! Teltet var kjempestort, og midt i var det et telt til. Her var det en liten kafé og masse plass hvor du kunne sitte å strikke og prate, men samtidig få med deg litt underholdning eller forskjellig fra scenen. Ulike presentasjoner, musikk og humorinnslag.

Mange ulike spinnerier, garnprodusenter, fargerier, designere og garnbutikker hadde stands. Her er bare en liten smakebit:
Noe av det vi la spesielt merke til var alle garn- og mønsterpakkene. Det meste kunne kjøpes som pakke, og kanskje er det naturlig på en sånn festival. Det er ikke tid til å stå med et mønster å fundere på farger og mengde av hver farge, eller andre utfordringer. 
Ser du noe du liker - kjøp det ferdig pakka!


Nordby, som er den største av de to byene på Fanø og sentrum for festivalen, var en idyll på mange slags vis. Nette små hus med sivtak og stakitt rundt små hager - smale gater med butikker i alle hus. alle slags butikker, kafeer, pannekakehus, klær og garn - Christel Seyfarths butikk ble besøkt mange ganger....


På kunstmuseet var det også strikkeutstilling - Nordiske masker.

Hus til salgs! Her kunne jeg godt ha bodd noen uker på sommeren, hvert år!


Fanø er en flat sandbanke rett utenfor fastlandet, og mastene er faktisk havneområdet i Esbjerg.Selv om strikking og garnhandel var hovedfokus, ble det tid til litt rusling rundt om i Nordby og ved sjøkanten. Vi var så heldige med været - sommertemperatur og sol nesten hele tiden - og vi fikk sett mye. Dette er faktisk et sted jeg kan tenke meg å ta familien med på tur til. Mye å se, selv uten strikkefestival på øya. 


Mer enn dette fikk jeg ikke plass til i kofferten. Vurderte å legge igjen klær hvis glidelåsen ikke holdt.

Hadde med strikketøy hjemmefra også... noe så bortkastet! Jeg hadde med 3, nei,4! Wollmeise til sjalet Uluru ( som faktisk ble påbegynt - bildet over ), sokkestrikk ( Bjørnlisokk..), sjal i Kauni ( teststrikk for Kate Fredriksen ) og et erme til Alvelyskofta. Kun Uluru ble strikket på, og etter hvert lærte jeg meg alle fellingene sånn at det lett kunne strikkes på når vi var rundt omkring og festvalerte.

En workshop deltok vi på - det ble litt bortkastet, men neste gang skal vi være tidligere ute med bestilling. Aller helst skal vi gå på flere foredrag. Vi var på et fantastisk foredrag av Di Gilpin. Vi deltok aktivt - Heidi var modell og jeg fotograf - hun var så inspirerende og spennende å høre på!Det var egentlig godt at helga var over og vi skulle dra hjem. Det er noen intense dager på sånne turer, og det tar litt tid å fordøye alt en har opplevd. Men med bilder, garn og strikketøy, og lange samtaler med Heidi, blir ikke denne festivalhelga glemt med det første!


En ting er vi alltid enige om, Heidi og jeg. Hit skal vi igjen! Hit også!

1 kommentar:

Jeg blir veldig glad for kommentarer eller en liten hilsen!