søndag 12. januar 2014

Tyrol Jacket - teststrikk

I november, eller når det var husker jeg ikke, åpnet designeren Linda Marveng for teststrikking av enda et lekkert prosjekt. Denne gangen en jakke med masse fletter, og ja, jeg kunne ikke dy meg for å være med å teststrikke denne. Eller, jeg hadde ikke tålmod til å vente nesten et år på at mønsteret på jakken skulle komme i salg. Heldigvis var det plass til meg, og jeg har teststrikket størrelse xxl. Det er ikke mange designere som designer for store størrelser, men Marveng gjør. Oftest må jeg gjøre større endringer og tilpasninger for å få plagg til å passe. Sjekket målskissen - stor glede, denne skulle passe!
 
Gjorde flere forsøk - prøvelapper - med ulikt garn, men dette var ikke enkelt. Norsk Pelsull fra Hillesvåg ble for tynt, en tråd Ask, Hillesvåg og en tråd Indiecita alpaca holdt sammen, holdt ikke strikkefastheten på bredden. Heldigvis ventet Ellen/Fortuna nytt garn inn fra Malabrigo og jeg satte min lit til Malabrigo Worsted. Det ble full klaff!
 
Startet strikkingen 11. desember og ble ferdig 2. januar.
Garn: Malabrigo Worsted, farge Pearl
Pinner: 4mm
10 små knapper fra lagret - disse skal byttes ut med perlemorsknappersom ble kjøpt på Sommer i Trondheim - herlig butikk!
 
 


Strikkingen gikk veldig greit. Mønsteret var lett og følge og diagrammet lot seg kjapt memorere. Det gikk så kjapt og greit at jeg glemte å følge med på oppskriften slik at deler av ryggen måtte rekkes opp igjen.
Marveng skriver mønster som er så detaljert og gjennomtenkt - alt stemte og falt på plass. Ermene kunne vært smalere, selv i min størrelse, men det har ikke stor betydning for opplevelsen av min jakke. Det var en sann glede å strikke denne - mønster, pinner og garn ble en perfekt match.En liten, men ikke glemt, detalj gjenstår før jakken er helt ferdig. I kanten nede skal flettene "syes sammen" - jakken får da en fin avslutning og flettene samles.

Tusen takk til Linda Marveng for lekkert design og mønsterbeskrivelse! Nå har jeg ny teststrikk på pinnene :)

4 kommentarer:

 1. Den ble så flott, Marit! Tusen takk for superb omtale og ikke minst test strikking!

  SvarSlett
 2. åhh så utrolig lekker!! :)
  klem fra swimzy

  SvarSlett
 3. Vanvittig nydelig jakke! Den ble kjempefin på deg!
  Lekker farger, kunne tenkt meg denne sjøl!!

  KOS deg og ha ei herlige uke ;)

  Klem Vibbedille ;)

  SvarSlett
 4. Ååå duu så nydelig jakke og moro å lese om garnet du fant.. Dette å nok prøves en gang ja.. :-) Jeg venter i spenning på dette mønsteret... :-)
  Hilsen fra Solveig H Bjerkvold

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for kommentarer eller en liten hilsen!