mandag 25. april 2016

En spinner, eller en som leker?

Ja, jeg er nok en som leker. Jeg spinner ikke så ofte, men kan litt teknikk og leker at jeg kan å lage garn.

Det er noen år siden første forsøk på håndtein. Jeg lurer på om det var gave til meg selv når jeg ble 40 år - 40års-krise?

Men i alle fall gikk det ikke så godt med meg. Det tok over ett år før jeg fant en dame med langt nok tålmod og pedagogiske evner - og jeg fant Rhonna fra Florida! Ja da, hun bor i Trondheim og er nestor i spinnegruppa vår "Trønderrokk"! Siden er det blitt mer utstyr, fiber av ulikt slag, litteratur og deling av erfaringer. I år var tredje året "Trønderrokkerne" arrangerte spinnetreff i Trondheim - det er en fantastisk gjeng! Her deles kunnskap og inspirasjon, utstyr og ull og annen fiber, og masse glede! 

Selvsagt ble det rokk på meg ganske umiddelbart - hvordan er en annen historie - men i dag skal det handle om spinning på håndtein.

Jeg er blitt spurt av husflidslaget om å komme og vise fram og lære bort litt. Det har jeg sagt ja til - det blir både skummelt og artig! Jeg vet jo at flere har spunnet tidligere, de fleste har brukt rokk, og jeg skal ta rokken med jeg også.

Nå har jeg funnet fram litt spælsauull, som heldigvis er vasket og ferdig maskinkardet. Jeg tar med 2 sett karder sånn at vi kan lage tuller, og jeg har funnet fram de håndteinene som er i hus. Jeg har muligens både gitt bort og lånt bort noen, men jeg skal låne noen fra Ellen og da blir det nok til alle.
De skal få prøve både topp- og bunn-trinset håndtein, tyrkisk håndtein og russisk støttehåndtein. Støttehåndtein er skikkelig vanskelig - jeg kan teknikken, men utføringen står ikke i stil.

                 

                       Korga er fylt med ull og utstyr. 


Ull og diverse utstyr. Til og med en bitte liten svart håndtein med trønderbart - suvenir fra Trøndertreffet 2015.


Dette er skrytebilde av garn som har vært ferdig en stund. Det meste er spunnet på rokken, men noe på håndtein. Det meste er ull fra ulike saueraser eller ull blandet med silke, eller nylon. Men den lange smale oransje hespa er ren silke. Silke har jeg også med slik at de skal få prøvespinne. 

Krysser fingrene og håper dette blir en bra kveld. Ønsker meg selv lykke til - jeg gleder meg :)

3 kommentarer:

  1. Dette blir bra Marit. Skulle ønske jeg kunne være med.

    SvarSlett
    Svar
    1. Du skulle vært med! Jeg snakker alt for mye i sånne anledninger - lett å miste fokus :)

      Slett

Jeg blir veldig glad for kommentarer eller en liten hilsen!